nieuws

Ambtenaar neemt steekpenningen aan

bouwbreed

Ambtenaar neemt steekpenningen aan

schouwen-duiveland – Het Openbaar Ministerie in Middelburg gaat een voormalig ambtenaar van de toenmalige gemeente Westerschouwen vervolgen voor het aannemen van steekpenningen. De man wordt ervan verdacht in 1995 en 1996 enkele tienduizenden guldens van bedrijven te hebben aangenomen. Hij werkte in die tijd op de afdeling ruimtelijke ordening van de gemeente Westerschouwen. Een onderzoek van de belastingdienst bracht de zaak aan het rollen. De toen 47-jarige man is begin vorig jaar aangehouden en heeft enkele dagen in hechtenis gezeten. Bij huiszoeking bij de verdachte zijn destijds goederen en bescheiden in beslag genomen. Het onderzoek in de zaak is onlangs afgerond. Dat gaf volgens een woordvoerder van het parket in Middelburg aanleiding voor strafrechtelijke vervolging. Naar verwachting moet de verdachte zich komend najaar voor de rechter verantwoorden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels