nieuws

Amateurisme nekt Groningen Seaports

bouwbreed

Amateurisme nekt Groningen Seaports

groningen – Oud-gedeputeerde en ex-voorzitter van Groningen Seaports A.B Sakkers wist dat er voor het bouwrijp maken van de buitendijkse werf in de Eemshaven geen subsidie kwam maar verzweeg dit, concludeert accountantskantoor KPMG. Het huidige bestuur moet nu zoeken naar een miljoen euro, die niet van de provincie of EU zal komen. De aanleg van een buitendijkse werf in de Eemshaven is vijf jaar geleden gestart met uitgebreide voorbereidende werkzaamheden, maar is tot op de dag van vandaag niet verder gekomen. Het doel van de te verlenen subsidie, de komst van nieuwe werven, is niet verwezenlijkt. De subsidie werd bovendien pas een jaar na de eerste bouwwerkzaamheden aangevraagd. Seaports heeft in de Eemshaven 70 hectare industrieterrein in te vullen. Hoe serieus de financiële strop is, hangt volgens het huidige bestuur af van de snelheid van uitgifte van de beschikbare kavels en de vierkante meterprijs. Sakkers, thans burgemeester van Heerlen, ontkent moedwillig informatie te hebben achtergehouden. Het huidige bestuur gelooft ook niet in kwade opzet. PvdA en VVD in de Groninger Staten noemen de gang van zaken bij Seaports ronduit amateuristisch en spreken van grove nalatigheid.

Reageer op dit artikel