nieuws

Zes consortia in race voor Pyreneeënlijn

bouwbreed

Zes consortia in race voor Pyreneeënlijn

parijs – Nog zes consortia zijn in beeld voor de hogesnelheidslijn tussen het Franse Perpignan en het Spaanse Figueras. Het gaat om een lijn van 45 kilometer die via een dik 8 kilometer lange tunnel door de Pyreneeën gaat. Het project zou 714 miljoen euro mogen kosten. Het grootste consortium bestaat uit toekomstig HBG-moeder Dragados en Bouygues. Goede tweede zijn Ferrovial en Vinci. Behalve voor de aanleg is de uiteindelijke gelukkige ook verantwoordelijk voor de exploitatie inclusief onderhoud gedurende een periode van vijftien jaar. De HSL tussen Frankrijk en Spanje is onderdeel van het programma voor Trans-Europese Netwerken van de Europese Commissie. De bedoeling is dat dit stuk in 2005 gereed is.

Reageer op dit artikel