nieuws

Weer grote acquisitie Wolseley in de VS

bouwbreed Premium

Weer grote acquisitie Wolseley in de VS

londen – ’s Werelds grootste groothandel in loodgieters- en verwarmingsmaterialen, het Britse Wolseley, heeft opnieuw een Amerikaans bedrijf overgenomen. Dit keer is het Clayton, één van de vijf grootste handelaren in materialen, voor een bedrag van 125 miljoen euro. Clayton heeft 31 vestigingen in zes Amerikaanse staten en behaalde vorig jaar een omzet van ruim 250 miljoen euro. Wolseley is behalve in de VS actief in een groot aantal Europese landen. In totaal heeft het concern 1615 Europese vestigingen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en enkele andere landen. Wolseley is in Nederland niet aanwezig. Eerder deze week werd bekend dat de van Philips afkomstige John Whybrow is benoemd tot voorzitter van de Board van Wolseley. Whybrow was bij Philips onder meer topman van de verlichtingsdivisie en vice-president van Philips Electronics.

Reageer op dit artikel