nieuws

Weer bouwbedrijf met eigen cao

bouwbreed Premium

Weer bouwbedrijf met eigen cao

leeuwarden – Bouwbedrijf Bokma uit Leeuwarden heeft gisteren een eigen cao afgesloten voor zijn zestig werknemers. Het personeel krijgt 4 procent meer loon. Bokma volgt hiermee het voorbeeld van aannemer Westerbaan uit Leeuwarden die vorige week als eerste bouwbedrijf van Nederland een eigen cao afsloot met het personeel. De bedrijven doorbreken hiermee de landelijke patstelling tussen vakbonden en werkgeversorganisatie AVBB. Directeur Bokma van het gelijknamige bouwbedrijf vindt de eisen van de bonden redelijk. ‘Het is belangrijk dat werkgevers op een normale manier met hun personeel praten. Op deze manier worden de klanten de dupe terwijl zij er niets aan kunnen doen.’ Bij het hechte familiebedrijf Bokma waren acht werknemers in staking. Zij zijn woensdag weer aan de slag gegaan.

Reageer op dit artikel