nieuws

Warme lente deze keer schuld problemen Brits spoorwerk

bouwbreed

londen – Het Britse spoorbedrijf staat bekend om zijn vele smoesjes bij technische problemen. Behalve sneeuw en ijs of een te warme zomer zijn ook vallende bladeren in de herfst al een bekend excuus. Aan die lijst is er nu één toegevoegd: een te warme lente.

Deze leidde tot plotselinge vervorming van de rails voor de in aanbouw zijnde spoorlijn die in 2006 de Kanaaltunnel met Londen moet verbinden. ‘De onverwachts snelle verandering in de weersomstandigheden van de afgelopen weken heeft op twee plaatsen geleid tot vervorming’, aldus Channel Tunnel Rail Link, het consortium dat de lijn aanlegt. Op één plaats kwam daardoor een trein met betonnen dwarsliggers tot stilstand, elders gebeurde dat met een zandtrein. Volgens een woordvoerder komt het probleem wel meer voor bij spoorstaven die wel gelegd zijn maar waar nog geen ballast is aangebracht. ‘Als het werk eenmaal klaar is en het spoor ook goed wordt onderhouden, zal dit verschijnsel zich niet meer voordoen. Wij gebruiken hetzelfde spoor als voor andere snelle treinen in Europa’, zo verzekert hij.

Reageer op dit artikel