nieuws

Vloerenconflict flat Heerlen woedt door

bouwbreed Premium

Vloerenconflict flat Heerlen woedt door

heerlen – De eigenaren van de nieuwbouwtoren Valkenstaete in Heerlen zijn opnieuw met het Bouwfonds Wonen om tafel gaan zitten. Gezocht wordt naar een compromis rond de aanleg van nieuwe vloeren in de torenflat. Beide partijen hadden bij de Raad van de Arbitrage voor de Bouw een hoger beroep tegen een eerdere uitspraak van de Raad ingesteld. Daarin verplichtte de raad het Bouwfonds tot het slopen van de vloeren uit de 71 appartementen van de flat, omdat die anders waren dan die in de verkoopbrochure. De raad wilde echter nog geen uitspraak doen aan beide partijen om er onderling uit te komen. Alleen als dat niet lukt, zal de raad de knoop doorhakken. Volgens een woordvoerder van het Bouwfonds gaat het overleg erg moeizaam. Welke vloeren er in de flat komen, is nog onduidelijk. Ook zijn nog steeds niet alle vloeren gesloopt.

Reageer op dit artikel