nieuws

Venlo spiegelt Maasboulevard

bouwbreed

Venlo spiegelt Maasboulevard

venlo – Venlo gaat 325 woningen en ruim 25.000 vierkante meter kantoorruimte bouwen aan de zuidkant van de beide Maasbruggen. Dit plan, Maaswaard genoemd, moet de Maasboulevard, aan de andere kant gaan spiegelen. Architect wordt niet Jo Coenen, die de Maasboulevard tekende, maar Riek Bakker van BVR stedelijke ontwikkeling uit Rotterdam. Het plan Maasboulevard anticipeert op een historisch tafereel van de stad waarbij haven, stadswallen en torentjes een dynamische skyline vormden. De in de bocht van de Maas gelegen Venlose haven werd afgeschermd door ‘De Weerd’, een eilandje in het water waarop tevens een vooruitgeschoven vestingwerk was gesitueerd. De bruggen met Blerick hebben die situatie sterk gewijzigd en vormden een scherpe scheidslijn tussen het noordelijk deel (waar de Maasboulevard komt) en het zuidelijke deel. Aan de Maasbruggen komt een torenflat van zestig meter evenals de tegenovergelegen toren aan de Maasboulevard. In de torens komen woningen en kantoren. Alle woningen in het nieuwe met een ondergrondse parkeergarage. Het plan moet nog voor 2010 gerealiseerd zijn en wordt in drie fasen uitgevoerd. Centraal in het plan de Maaswaard is het in Bauhausstijl uitgevoerde uit 1921 stammende bedrijf Nedinsco. Venlo wil dit bedrijf kopen en er een industrieel monument van maken. Als dit bedrijf daar niet weg wil, gaat het hele plan niet door, bevestigde Stelder van de gemeente. ‘Nedinsco is de drager van het totale plan.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels