nieuws

Van der Valk scherpt controle kwaliteit aan

bouwbreed

Van der Valk scherpt controle kwaliteit aan

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het horecaconcern van de familie Van der Valk gaat alle vestigingen aan een kwaliteitscontrole onderwerpen. Als er vestigingen zijn die niet aan de normen van Van der Valk voldoen, mogen die niet meer de toekan als beeldmerk gebruiken. Maar het is niet mogelijk deze Van der Valkbedrijven te sluiten, omdat ze binnen het concern opereren als zelfstandige bedrijven. Dat heeft een woordvoerder van het concern vrijdagmorgen gezegd. Hij laat weten dat Van der Valk in samenwerking met externe bureaus eisen gaat opstellen waaraan alle 72 vestigingen moeten voldoen. Het gaat daarbij niet alleen om bouwtechnische voorwaarden, maar ook om bijvoorbeeld serviceverlening. Het plan voor de kwaliteitscontroles dateert volgens de woordvoerder van voor de bijna-ramp bij motel Tiel. Maar dat ongeluk heeft het proces wel versneld, zegt hij. In Tiel bezweek begin februari door bouwtechnische gebreken het dak van de evenementenhal naast het motelgedeelte. Het dak deed dienst als parkeerdek. Bij het ongeluk vielen geen slachtoffers. Het Van der Valkconcern verwacht dat bij de controles op verschillende gebieden gebreken aan het licht komen. ‘Dat komt doordat je nooit alles 100 procent in orde kunt hebben’. De woordvoerder wijst erop dat bijvoorbeeld bij oudere vestigingen wellicht bouwtechnische problemen aan het licht komen, terwijl bij nieuwere locaties iets mis zou kunnen zijn met de serviceverlening.

Reageer op dit artikel