nieuws

Tijdelijke lift voor bewoners

bouwbreed

Tijdelijke lift voor bewoners

Vlutters Bouwlogistiek uit Waardenburg heeft een alternatieve noodlift ontwikkeld die voldoet aan de eisen van het liftinstituut. Wanneer aan de lift in een flatgebouw wordt gewerkt en de bewoners toch naar boven willen zonder de trap te gebruiken, komt de noodlift van pas. De Duitse fabrikant Steinweg ontwikkelde een personen- en goederenlift met de typeaanduiding PM-7/600. Deze kan langs de galerij van het gebouw worden opgetrokken. Verankering aan de gevel om de zes meter is noodzakelijk. De lift kan tot 100 meter worden opgetrokken. Het betreft een tandheugellift met een hefvermogen van 600 kilo. De cabine meet 160 bij 100 centimeter, er kunnen maximaal zeven personen mee. De cabine is geheel gesloten en er kan een telefoonverbinding in worden aangesloten. De cabinedeuren werken automatisch. Heel bijzonder is, dat de lift horizontaal kan verplaatsen. Zodra de lift op de gewenste verdieping is aangekomen, beweegt deze zich automatisch in de richting van de galerij. De lift is op de begane grond voorzien van een ruime portaalcontainer.

Reageer op dit artikel