nieuws

Telecom drukt winst van DHV meer dan verwacht

bouwbreed Premium

amersfoort – Ingenieursbureau DHV ziet de marges bij nieuwe opdrachten onder druk komen. Dankzij de versterking van de het internationale netwerk in vooral Noord-Amerika neemt het volume aan opdrachten echter toe. Vorig jaar steeg de netto-omzet met 12,4 procent tot net boven de 300 miljoen euro.

De resultaten staan volgens de directie onder druk door de instabiliteit van de communicatiemarkt. Na de presentatie van de voorlopige cijfers begin dit jaar, bleek het noodzakelijk extra voorzieningen te treffen. De terugval in de sector staat in schril contrast met de snelle opkomst in de eerste helft van 2001 en dwingt tot ingrijpen. Uit de definitieve cijfers van de Amersfoortse ingenieurs blijkt de winst over vorig jaar 1,2 miljoen lager uit te pakken dan eind januari nog verwacht: 5,2 miljoen euro. De omzet komt voor 62 procent uit Nederland. Overig Europa levert 14 procent en 24 procent komt uit andere werelddelen. In Noord-Amerika is DHV allianties aangegaan met twee sterke partners. De samenwerking met CH2M Hill – een onderneming met 11.000 medewerkers – is gericht op Centraal- en Midden-Europa. Met het Canadese bureau Delcan (500 medewerkers) is een intentieverklaring getekend voor de overname van een aandeel van 40 procent. Uit het aanhalen van de banden met Delcan verwacht DHV synergie op het gebied van het dynamische verkeersmanagement. De voorgenomen overname van Netherlands Airport Consultants heeft ook al projecten opgeleverd.

Reageer op dit artikel