nieuws

Steigerbouwers houden actiedag

bouwbreed

den haag – Vandaag houden de steigerbouwers een landelijke actiedag in Bunnik.

De bouwbonden FNV Bouw, CNV en Het Zwarte Corps (HZC) willen een groot deel van deze groep werknemers in staking brengen. Er worden enkele honderden mensen verwacht. De bonden verwachten dat met het wegblijven van de steigerbouwers nog meer bouwplaatsen stil komen te liggen, omdat zonder steigers in veel gevallen niet kan worden gewerkt. FNV Bouw heeft alle leden die als steigerbouwer staan geregistreerd, aangeschreven. Dat zijn er ongeveer 500, aldus woordvoerder J. Bos van FNV Bouw. Gisteren breidden de acties zich verder uit. Volgens de bonden kwamen er zo’n 500 mensen bij en nadert het totaal aantal stakers inmiddels de 4000. Het aantal stakingsdagen is tot boven 35.000 gestegen, zo meldde FNV Bouw gisteren. De acties gaan nu de vierde week in en de bereidheid om te staken blijft, aldus Bos, onveranderd hoog. Donderdag organiseren de bonden op verschillende plaatsen in het land regionale actiedagen. Bij werkgeversfederatie AVBB zijn maandag 520 stakers gemeld. Of dit allemaal nieuwe stakers zijn of mensen die al eerder het werk hebben neergelegd, kan woordvoerder P. Wouters niet zeggen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels