nieuws

Steenfabrieken roken niet schoon genoeg

bouwbreed

Steenfabrieken roken niet schoon genoeg

den haag – Vier van de zeven grote steenfabrieken die nog in werking zijn, stoten teveel fluorgas uit. De onderlinge verschillen zijn zo groot dat de afspraak uit 1994 om de gezamenlijke emissie van het luchtverontreinigende gas in 2000 met 80 procent te verminderen wel is gehaald. De VROM-Inspectie onderzocht in totaal acht fabrieken in Limburg en Noord-Brabant, maar die in Echt is inmiddels gesloten. Van de overige zeven hebben er vijf een rookgasreinigingsinstallatie die werkt. Alleen in Hilvarenbeek, Gennep en Heel is de reiniging voldoende om de norm te halen van de Nederlandse Emissie Richtlijn. De gemeenten Oosterhout, Thorn en Beek en de provincie Limburg hebben de opdracht van het ministerie van VROMgekregen om de fabrieken die de norm overschrijden de nodige maatregelen te laten nemen. De VROM-Inspectie controleert dat.

Reageer op dit artikel