nieuws

Spaans vastgoed voor Rodamco Europe

bouwbreed Premium

Spaans vastgoed voor Rodamco Europe

rotterdam – De Spaanse divisie van Rodamco Europe heeft voor 125 miljoen euro drie winkelcentra verworven. De centra in Valladolid, San Sebastian en Albacette zijn gekocht van de joint-venture LAR Grosvenor en Whitehall. Tegelijkertijd heeft Rodamco Europe een koopovereenkomst getekend om de Eroski-hypermarkt in Valladolid te verwerven voor 27 miljoen euro. Door de aankopen neemt het investeringsvolume van de Rotterdamse vastgoedbelegger in Spanje toe van 959 miljoen naar 1,1 miljard euro. Het Spaanse aandeel in de totale portefeuille van Rodamco Europe stijgt van 16 naar 18 procent. Volgens bestuursvoorzitter M. Hulshoff past de acquisitie ‘goed in onze strategie en benadrukt de overname onze nummer 1-positie als investeerder en manager van winkelcentra in Spanje’.

Reageer op dit artikel