nieuws

‘Snel voorschot voor asbestslachtoffers’

bouwbreed Premium

‘Snel voorschot voor asbestslachtoffers’

rotterdam – Mensen die ziek zijn geworden door asbest moeten snel een voorschot op schadevergoeding kunnen krijgen. Daarvoor moet zo snel mogelijk een regeling komen. Deze voorfinanciering zou het best kunnen worden betaald door de overheid. Dat is de strekking van de evaluatie van het nu twee jaar actieve Instituut Asbestslachtoffers. Het instituut, met daarin overheid, werkgevers, werknemers en het comité, is opgericht om ervoor te zorgen dat asbestslachtoffers sneller erkenning en genoegdoening zouden krijgen. Mensen die de door asbest veroorzaakte mesotholioom-kanker ontwikkelen, gaan namelijk meestal snel dood. Volgens advocaat Ruers van het comité, die veel slachtoffers of hun nabestaanden bijstaat, blijkt uit de evaluatie dat 90 tot 95 procent van de zieken niet meer in leven is, wanneer de zaak is afgewikkeld. ‘De belofte dat het instituut een snelle oplossing zou opleveren, is niet waargemaakt.’

Reageer op dit artikel