nieuws

Selectiegids van TECE toont direct prijs vloerverwarming

bouwbreed

TECE Nederland uit Smilde stelde voor de keuze van vloerverwarmingen een selectiegids samen waarmee de gebruiker direct de prijs kan bepalen. Dat gebeurt op basis van de gewenste opbouwmethode en de daarmee samenhangende totale opbouwhoogte. In de bouwhoogte is met alle aspecten rekening gehouden; dus ook met de afwerkvloer en de dikte van de plavuizen.

De gids specificeert tien bouwmethoden. Per bouwmethode is een tabel opgenomen voor hoofdverwarming (verlegafstand 15 centimeter) en bijverwarming (verlegafstand van 30 centimeter). De prijzen zijn gespecificeerd bij vloeroppervlakten van 10, 20, 30 oplopend tot 100 vierkante meter. De simpelste methode bestaat uit buis, randstrookisolatie en een 1 – 6 groepsverdeler. De overige combinaties zijn gebaseerd op de toepassing van 20 millimeter isolatieplaat, beschermfolie, een betonnet, verschillende buisrails, 30 millimeter rolisolatie, thermofloor 20 millimeter of 10 millimeter klimabodem.

Afwerkvloeren

Van de meeste combinaties zijn prijzen aangegeven van de toepassing van PEMD- en de VPEc-buis. De gids toont tevens een warmteafgiftediagram en tabellen voor de VA-waarde bij verscheidene afwerkvloeren, zoals een stenen afwerkvloer, parket, vloerbedekking met een dikte van 5 millimeter en vloerbedekking van 10,5 millimeter. De installateur en de adviseur besparen met de gids tijd bij het opstellen van de offerte. TECE kan de selectie verzorgen met een in AutoCad gemaakte installatietekening.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels