nieuws

Scheuren in Chinese Drieklovendam

bouwbreed Premium

Scheuren in Chinese Drieklovendam

PEKING – De Drieklovendam in de rivier de Yangtze in China vertoont scheuren. In de betonconstructie van de stuwdam zitten scheuren van zo’n 1,25 meter groot en 2,5 meter diep. Dat meldt de Chinese krant de China Daily naar aanleiding van een onderzoek door een politieke adviescommissie. De scheuren zijn deze winter ontstaan en worden vooral veroorzaakt door temperatuurschommelingen. Volgens de projectmanager brengen de scheuren na de noodzakelijke reparatie het project niet in gevaar. De verantwoordelijke politici hebben bekendgemaakt akkoord te gaan met een vertraging van de bouw. De Chinese regering wil met de Drieklovendam energie opwekken en een einde maken aan jaarlijkse overstromingen. De dam moet in 2009 klaar zijn.

Reageer op dit artikel