nieuws

Rotterdam moet 97 besluiten beoordelen

bouwbreed

Rotterdam moet 97 besluiten beoordelen

den haag – Rotterdam moet voor de derde keer, 97 splitsingsvergunningen beoordelen. Dit heeft de Raad van State besloten. Rotterdam heeft de splitsingsaanvragen geweigerd en daarna de bezwaren van verschillende exploitatiemaatschappijen hiertegen afgewezen. De Raad van State vindt deze afwijzingen onvoldoende onderbouwd. Het gaat om het splitsen van 97 kleine appartementencomplexen. De deelraden van de gemeente Rotterdam vinden dat bij deze splitsingen een goed onderhoud niet gegarandeerd is. Bij complexen vanaf 24 woningen zou dit volgens de gemeente wel zo zijn. De gemeente Rotterdam heeft middels beleidsregels uit 1999 de deelraden verplicht dit beleid uit te voeren bij splitsingsaanvragen. De Raad van State vindt dat Rotterdam voor dit beleid onvoldoende redenen geeft. De Raad van State vindt dat Rotterdam binnen tien weken de bezwaren opnieuw afgehandeld moet hebben.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels