nieuws

Proef met private financiering scholen

bouwbreed

Proef met private financiering scholen

den haag – Half april willen de ministeries van Onderwijs en Financiën een proef lanceren waarbij het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van schoolgebouwen wordt uitbesteed aan een marktpartij. Dat blijkt uit een brief van de ministers Zalm (financiën) en Hermans (onderwijs) aan de Tweede Kamer. Bedoeling is dat het bedrijfsleven genoemde taken voor een periode van ongeveer 25 jaar op zich nemen. De proef met drie scholen moet uitwijzen of dit voor de scholen beter werkt en goedkoper is. Nog deze maand maakt het Kenniscentrum PPS van het ministerie van Financiën bekend welke scholen voor de proef in aanmerking komen. Dan moet ook duidelijk worden hoe het aanbestedingsproces zal verlopen.

Reageer op dit artikel