nieuws

Oud-AVBB-voorzitter Barth wethouder

bouwbreed

Oud-AVBB-voorzitter Barth wethouder

waddinxveen – Oud-AVBB-voorzitter ing. H.P. Barth wordt wethouder in Waddinxveen. Hij wordt speciaal belast met de centrumontwikkeling van de gemeente. Hans Barth (68) was in de jaren zeventig gemeenteraadslid namens D66. Daarna speelde hij een rol op de achtergrond. Tijdens de verkiezingen van 6 maart stond Barth als ‘lijstduwer’ op een onverkiesbare plaats. Na een voorkeursactie van een groep kritische Waddinxveners, onder wie oud-burgemeester C.M. van der Linden en voormalig 3VO-woordvoerder B.J. Woudenberg, werd Barth tot zijn eigen verrassing met een groot aantal voorkeursstemmen gekozen. Barth wordt gezien als degene, die de jarenlang slepende ontwikkeling van het centrum van Waddinxveen uit het slop kan trekken. Daarvoor worden al 28 jaar plannen gemaakt, die voortdurend worden bijgesteld door juridische procedures of politieke en maatschappelijke druk.

Reageer op dit artikel