nieuws

NS weigert te stoppen op nieuw station Leidsche Rijn

bouwbreed

utrecht – Het tijdelijk station in Leidsche Rijn, waarvan de bouw binnenkort begint, wordt mogelijk voorbijgereden door de NS. Het station in Leidsche Rijn West moet uiterlijk begin 2004 in gebruik worden genomen, maar NS Reizigers wil alleen stoppen als er extra rails worden aangelegd. Inhaalsporen komen er echter niet.

NS vreest dat stoppen op Leidsche Rijn West de andere treinen zal hinderen. ‘We hebben ons nu eenmaal te houden aan prestatieafspraken met de minister’, zegt een NS-woordvoerster. NS houdt rekening met stoptreinen die vanaf eind 2003 Leidsche Rijn West aandoen, maar alleen als er extra infra komt, zodat sneltreinen kunnen passeren. Het tijdelijke station krijgt perrons van 210 meter en een gedeeltelijke overkapping. Het station wordt gebouwd om ervoor te zorgen dat bewoners van Leidsche Rijn nu al goede treinverbindingen krijgen. Er is al een voorselectie van aannemers gedaan, maar de aanbesteding moet nog volgen. Uiteindelijk komen er twee stations bij Leidsche Rijn. In 2006 wordt het eerste station bij Terwijde opgeleverd. Dat komt op dezelfde plek waar het tijdelijk station wordt gebouwd. Maar waar het tijdelijke station langs de huidige twee laaggelegen sporen krijgt, zal het nieuwe station een viersporige hoge baan krijgen. Dan is ook het inhaalprobleem opgelost.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels