nieuws

Nieuwe vergunning houdt bouw gaande

bouwbreed Premium

Nieuwe vergunning houdt bouw gaande

den haag – Omdat de bouw van vier urban villa’s door een uitspraak van de rechtbank is stilgelegd, heeft de gemeente Brunssum besloten een nieuwe vergunning te verlenen om de bouw niet verder te vertragen. Bij de Raad van State is de vraag behandeld of Brunssum gebruik mocht maken van de in het bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid. De woontorens zijn planologisch mogelijk gemaakt in bestemmingsplan ‘Centrum’. Toen omwonenden bezwaar maakten tegen de bouwvergunning, bleek dat een miniem gedeelte van één van de gebouwen zou komen op een plek met de bestemming ‘verkeersdoeleinden’. De Raad van State moet beslissen welke procedure geldt, vrijstellingsbevoegdheid door college of wijzigingsbevoegdheid door de raad.

Reageer op dit artikel