nieuws

Nieuw overleg cao railinfrastructuur

bouwbreed

Nieuw overleg cao railinfrastructuur

den haag – Werkgevers en werknemers in de railinfrastructuur hervatten volgende week maandag de onderhandelingen over een nieuwe cao. De aangekondigde prikacties zullen volgens de vakbonden wel gewoon doorgang vinden. Dat betekent dat er vanaf aanstaande vrijdag publieksvriendelijke acties worden gehouden in de spoorbouw. Werkgeversvereniging Railinfrastructuur nodigde de vakbonden gisteren uit om het stukgelopen cao-overleg te hervatten. Daarmee reageerde zij op het ultimatum dat de bonden afgelopen dinsdag hadden gesteld. De bonden eisen daarin dat er voor 10 april een nieuwe cao op tafel ligt. Werkgevers en werknemers kunnen het vooralsnog niet eens worden over de loonsverhoging voor de vierduizend railinfrawerkers. Werkgevers bieden over een krappe 27 maanden een verhoging van 7 procent. Dat is per jaar net iets meer dan 3 procent. De vakbonden eisen echter 4 procent. Ook zijn partijen het niet eens over de vraag hoe laat het vrije weekeinde begint.

Reageer op dit artikel