nieuws

Kernhem voor negende keer onderwerp bij Raad van State

bouwbreed Premium

den haag – Voor de negende keer staan twee plaatselijke milieuverenigingen bij de Raad van State tegenover de provincie Gelderland en de gemeente Ede om de hervatting van de bouw van de wijk Kernhem tegen te houden.

Ede en de provincie willen dat de Raad van State zo snel mogelijk uitspraak doet, zodat weer verder gebouwd kan worden. De 3500 woningen die tot 2010 in Ede gepland zijn, zijn volgens Ede hard nodig voor de opvang van de woningbehoefte in de regio. In Kernhem zijn al zeshonderd woningen gebouwd. De woningbouw is in december 2000 stilgelegd, toen bleek dat er geen goede mer lag. Provincie en gemeente hebben door middel van ‘reparatie’ van het streekplan, het euvel trachten te verhelpen. De Stichting Natuurbehoud Doesburgerbuurt en de Vereniging Behoud Kernhem/Doesburg houden vol dat de mer niet goed is uitgevoerd. In twee eerdere schorsingszaken werden dezelfde argumenten aangevoerd. De zaken werden verloren. Tegelijk met de bodemzaak bij de Raad van State loopt een schorsingszaak over de bouwvergunningen bij de rechtbank. Ede hoopt op een goede afloop van beide zaken, zodat begonnen kan worden met de bouw van de woningen. Uitspraak volgt over enkele maanden.

Reageer op dit artikel