nieuws

Intern conflict hindert Esha Hoogkerk

bouwbreed

groningen – Esha Hoogkerk, voorheen Smid & Hollander, zit in de problemen nu opnieuw een president-directeur, A.P. Kroesbergen, aan de kant is gezet.

De producent van aan asfalt gerelateerde producten dreigt door de interne problemen bovendien 21 miljoen euro mis te lopen. Dit moet komen van het Griekse moederbedrijf Esha Hellas, de nieuwe eigenaar. Maar in Griekenland wil men eerst de plannen zien die moeten leiden tot een rendement van 10 procent. Kroesbergen, die optimistisch was en op eigen gezag alvast 5 miljoen euro investeerde, heeft zo de komst van het Griekse tegoed belemmerd. Het bedrijf is voor 88 miljoen verkocht aan de Grieken. De erven Smid hebben met hen echter de afspraak gemaakt dat daarvan 21 miljoen zal worden besteed aan investeringen. Esha Hellas eist dan wel dat er investeringsplannen moeten komen die de resultaten opkrikken. Verschil van inzicht over ‘de kortetermijnvisie’ hebben Kroesbergen daarbij de das omgedaan. Het toegezegde bedrag is nu onzeker geworden. Bij Esha Holding in Hoogkerk werken negenhonderd mensen en wordt 90 procent van de totale omzet van het bedrijf gedraaid.

Reageer op dit artikel