nieuws

Heijmans mag station metro niet bouwen

bouwbreed

Heijmans mag station metro niet bouwen

AMSTERDAM – De opdracht voor de bouw van het metrostation Vijzelgracht van de nog aan te leggen ondergrondse Noord-Zuidlijn in Amsterdam gaat aan de neus van het bouwbedrijf Heijmans voorbij. Dat heeft de Raad van Arbitrage voor de bouw gisteren bepaald. Amsterdam had de raad gevraagd om Heijmans voor de aanbesteding uit te sluiten, omdat de partner van het bedrijf, het Duitse bouwconcern Philipp Holzmann in surséance van betaling verkeert. De uitspraak komt de gemeente om een tweede reden goed uit. Bij de inschrijving kwam Heijmans weliswaar als laagste uit de bus, maar het bedrag zat nog steeds ver boven de Amsterdamse begroting. In totaal is door het parlement en door Amsterdam 1,1 miljard euro uitgetrokken voor de aanleg van de hele lijn, maar de kosten zouden al dichter in de buurt van 1,5 miljard liggen.

Reageer op dit artikel