nieuws

Hebo investeert in nieuw productiesysteem

bouwbreed

Fabrikant van kozijnen en hefschuifpuien Hebo nodigt geïnteresseerden uit om op afspraak het nieuwe productiesysteem Windor te komen bekijken. Voor dit systeem zijn drie machines in een straat opgesteld. Windor verbetert volgens Hebo de efficiëntie aanzienlijk.

De werkvoorbereiding stuurt het systeem digitaal aan. Zo worden opdrachten stuk voor stuk volautomatisch uitgevoerd. Windor produceert binnenkozijnen, helschuifpuien en buitenprofileringen volgens klantenspecificatie. Slechts één medewerker hoeft de gang van zaken in de gaten te houden. Het proces telt vijf stappen. De werkvoorbereiding voert afmetingen, houtsoort en buitenprofileringen van de hefschuifpui of het binnenkozijn in de computer in en stuurt de gegevens naar de machine. De bediener legt de houten balken in de machine waarna het gereedschap de balken vierzijdig schaaft. De bewerkte balken gaan naar de tweede machine. Hier worden de kopse kanten gezaagd, gefreesd en geboord. De machine kan twee stijlen of twee dorpels gelijktijdig behandelen. De bewerkte balken komen volautomatisch in de profielfrees die de glassponningen en de sponningen en uitsparingen voor het hang- en sluitwerk maakt. De bewerkte stijlen en dorpels worden voorzien van een productherkenning en voor opsluiting klaargelegd. Hebo stelde eerder dit jaar de zogeheten low-step onderdorpel voor die onder draaideuren wordt gemonteerd. De maatvoering gaat uit van de low-step dorpel van de hefschuifpuien. De dorpels zakken nu beide 40 millimeter door het peil. Met deze dorpel kunnen buitendraaiende deuren worden uitgerust met een lage dorpel die voldoet aan het Politiekeurmerk.

Hebo, Hengevelde, telefoon (0547) 335555.

Reageer op dit artikel