nieuws

Hallington vernieuwt productie deuren

bouwbreed

Hallington vernieuwt productie deuren

Hallington produceert een nieuw type paneel voor industriële deuren. Die zijn onder meer gecertificeerd op geluidwerendheid, op inbraakwerendheid en op brandvertraging. De fabrikant ontwikkelde de 26,7 meter lange productiestraat grotendeels zelf. Een selecteereenheid en een rolomvormer vormt het hart van de opstelling. De selecteereenheid bevat plaatmateriaal uit aluminium en (roestvast) staal. Het systeem kiest automatisch het gewenste materiaal in de benodigde breedte en voorkomt zo productieafval. De rolomvormer geeft de panelen aan de buitenkant het gevraagde profiel. Het werkstuk wordt vervolgens voorzien van isolatie en afgewerkt tot deurpaneel. De maximale verwerkingssnelheid is 12 meter plaat per minuut. Het paneel heeft een dikte van 40, 60, 80, 100 en 120 millimeter. Aan de boven- en onderzijde is het hol respectievelijk bol uitgevoerd. Industriële deuren zijn opgebouwd uit verschillende panelen die met scharnieren aan elkaar zitten. Door de holle of bolle vorm vallen de delen vrijwel naadloos in elkaar. De maximale overspanning bedraagt 11,5 meter. Versterkingsprofielen over de breedte van de deur voeren de verticale krachten buiten het paneel om af. Met het paneel zijn uiteenlopende deuren te maken die bijvoorbeeld inbrekers en vandalen weren, evenals geluid en brand. De brandvertragende deur kan nog worden voorzien van een vloeistofkering. Die voorkomt dat schadelijke stoffen met het bluswater in het milieu komen.

Hallington, Ede, telefoon (0347) 375579.

Reageer op dit artikel