nieuws

‘Haarlemmermeerstad geen alternatief’

bouwbreed

‘Haarlemmermeerstad geen alternatief’

den haag – Gemeenten en provincies in de Randstad zijn tegen de bouw van Haarlemmermeerstad. Volgens hen is het vooral van belang om de Zuidvleugel van de Randstad te ontwikkelen, om te voorkomen dat hogere en middeninkomens wegtrekken. De gemeenten reageerden op de behandeling afgelopen dinsdag door de kamercommissie VROM over deel 3 van de Vijfde nota ruimtelijke ordening. Daarin komt weer het plan van PvdA’ers Duivesteijn en Depla naar boven om in plaats van een stad in de bollenstreek 30.000 woningen onder de uitvliegroute van de Kaagbaan op Schiphol te leggen. De gemeenten wijzen er in een brief aan de Tweede Kamer nogmaals op dat zij hun zinnen hebben gezet op de ontwikkeling van hoogwaardige woonlocaties in de zuidvleugel van de Randstad. Op die manier hopen ze selectieve migratie te voorkomen, die de sociale samenhang zou verstoren. Maandag hakt de Tweede Kamer knopen door.

Reageer op dit artikel