nieuws

Grote fusie Britse energie

bouwbreed

Grote fusie Britse energie

londen – Twee grote spelers op de Britse energiemarkt gaan fuseren. Het gaat om Lattice, onder meer eigenaar van het gasinfrastructuurbedrijf Transco, en National Grid dat het hoogspanningsnet voor de elektriciteit beheert en ook actief is op de gas- en telecommarkt. Met de fusie ontstaat een onderneming met een waarde van 47 miljard euro. De bedrijven denken gezamenlijk 160 miljoen aan kosten te kunnen besparen. De energiegigant wil vooral profiteren van de verdergaande liberalisering van de energiemarkt. National Grid heeft de afgelopen tijd al een sterke positie opgebouwd op de Amerikaanse markt, waar het onder meer 500.000 inwoners van New York van gas voorziet. National Grid is echter aan de andere kant ook getroffen door de sterke waardedaling van het door haar opgerichte telecombedrijf Energis.

Reageer op dit artikel