nieuws

Groningen gelijk in geschil om museum

bouwbreed

Groningen gelijk in geschil om museum

groningen – De Raad van State heeft de gemeente Groningen in het gelijk gesteld bij het niet toekennen van een planschadeclaim als gevolg van de bouw van het Groninger Museum. De eigenaresse van een aantal appartementen in de Minervaflat in Groningen, gesitueerd tegenover het museum, eiste van de gemeente na de bouw een bedrag van 100.000 euro omdat zij hinder ondervond van het nieuwe museum. De Groninger rechtbank stelde haar een jaar geleden in het gelijk, maar de Raad van State maakte het vonnis ongedaan. Daarmee is de schadeclaim verworpen. De eigenaresse, mevrouw A. Dijkhuizen-Oosterhof, verhuurt de appartementen aan een notariskantoor. Daadwerkelijke bewoners van de flat hebben wél een vergoeding gekregen van de gemeente in verband met de komst van het museum. De Raad van State beschouwt Dijkhuizen-Oosterhof echter niet als gedupeerde van ‘hinderlijke reflectie’ omdat zij de flat niet zelf bewoont.

Reageer op dit artikel