nieuws

Golfbaan Gaasterland mag niet doorgaan

bouwbreed

Golfbaan Gaasterland mag niet doorgaan

den haag – De golfbaan in Gaasterland mag niet worden aangelegd. Dit heeft de Raad van State bekendgemaakt. Het bestemmingsplan Natuurontwikkelingsproject Sminkewei Oudemidrum moest de aanleg van deze golfbaan op of nabij de Ecologische Hoofdstructuur mogelijk maken. Het bestemmingsplan zou als aanvulling op het globale streekplan moeten fungeren. De Raad van State vindt echter dat de grenzen tussen natuur en golfbaan niet goed zijn aangegeven. En ook niet welk deel precies de begrenzing vormt van de Ecologische Hoofdstructuur. Daardoor is het onduidelijk of de golfbaan gedeeltelijk op de Ecologische Hoofdstructuur wordt aangelegd. Volgens het Structuurschema Groene Ruimte mag dit niet. Ook staat vast dat de bedoeling van het bestemmingsplan natuur is en blijkt dat enkele voorschriften hierin elkaar tegenspreken. Het deel van het bestemmingsplan met de bestemming natuurgebied met de aanduiding ‘golfbaan toegestaan’ is vernietigd door de Raad van State. Twee bewoners uit Oudemirdum hebben bezwaar ingediend omdat zij vrezen dat er te veel toerisme en recreatie in de omgeving komt waardoor hun rust en ruimte wordt aangetast.

Reageer op dit artikel