nieuws

Eigenaar Bonte Wever: nieuwe plannen

bouwbreed

Eigenaar Bonte Wever: nieuwe plannen

hardenberg – Voormalig eigenaar H. van der Most van zalencentrum de Bonte Wever in Hardenberg dacht dat het gebouw altijd veilig was. Dit zegt zijn secretaris A. Hoitink. ‘Als er gevaar zou zijn ontstaan voor de hotelgasten, zou de Bonte Wever zijn gesloten.’ Hoitink schuift de verantwoordelijkheid voor de brandonveilige situatie in de Bonte Wever grotendeels op het bordje van de gemeente. ‘Indertijd heerste daar een cultuur van gedogen. Van der Most kan het zich niet veroorloven onveilig te handelen. Aanpassingen die de brandweer vroeg zijn uitgevoerd. Er zijn in die jaren toch geen slachtoffers gevallen?’ De Twentse ondernemer heeft al weer grootse plannen voor een attractiepark op een voormalige legerplaats in het Duitse Uelsen. Van der Most wil er vakantiehuisjes en een indoor-camping bouwen en een elf-holes golfbaan aanleggen. Momenteel staan op het terrein nog munitiedepots en enkele kantoorgebouwen van defensie.

Reageer op dit artikel