nieuws

‘Eén certificaat voor betonproducten’

bouwbreed

‘Eén certificaat voor betonproducten’

den haag – De Stichting Milieukeur onderzoekt of het mogelijk is om alle betonprodukten in één certificatieschema onder te brengen. Op het moment gelden verschillende schema’s voor betontegels, -banden en -straatstenen (waarvan de certificaten gelden tot 1 juli 2002) en voor betonnen bouwstenen en bouwblokken (waarvan de certificaten gelden tot 1 oktober 2003). Milieukeur gaat ook na of betonnen siertegels en plaveisel in het schema opgenomen kunnen worden. Het onderzoek, nodig voor de herziening van de certificaten is inmiddels begonnen. Om in aanmerking te komen voor het Milieukeur moeten verschillende betonproducten aan verschillende eisen voldoen. Betonstraatstenen dienen voor tenminste 25 procent van het grove toeslagmateriaal te bestaan uit beton- en/of metselwerkgranulaat. De grove toeslag van tegels moet voor tenminste 50 procent uit granulaat bestaan. Bij stenen en blokken gelden eisen aan het cement en granulaat. Volgens de StichtingMilieukeur leveren betonproducten met het keurmerk veel minder aantasting van het landschap op en dragen ze bij aan het recyclen van bouw- en sloopafval. De Stichting Milieukeur houdt zich ook bezig met de certificatie van ‘groene kassen’ en met het Europese Eco-label voor onder meer lakken en kitten, meubels en harde vloerbedekkingen. Op 11 april vindt het tweede symposium van Milieukeur plaats, in de Lindenhof in Delft.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels