nieuws

Deense brugbouwers slaan toe in Koeweit

bouwbreed

Deense brugbouwers slaan toe in Koeweit

kopenhagen – Ingenieursraadgevingsconcern Cowi spint garen bij de deskundigheid die is opgebouwd bij de diverse grootschalige brugprojecten in de jaren negentig in Denemarken. Dat meldt het Deense bedrijf nadat het in Koeweit een nieuwe opdracht in de wacht heeft gesleept Het betreft de voorstudie voor de aanleg van een 22 kilometer lange brug tussen Koeweit City en het stadsdeel in ontwikkeling Subiyah. Cowi gaat zich in het kader van de klus bezighouden met zaken als economische haalbaarheid, lijnvoering van het brugtraject, alsmede geotechnische, hydrologische en verkeerstechnische studies. Al met al een order ter waarde van zo’n 10 miljoen euro voor een project waarvan de verwezenlijking ruw geschat een investering van 2 tot 2,7 miljard euro zal gaan vergen. De brugverbinding moet in ieder geval een forse hoogte en grote vrije overspanning krijgen in verband met het scheepvaartverkeer ter plaatse. Cowi werkt bij de projectering samen met onder meer Sund & Belt, de maatschappij waarin de knowhow van de Deense (en gedeeltelijk ook Zweedse) bruggenbouw over de Grote Belt en de Øresund is ondergebracht. Recent won Cowi ook de inschrijving voor de projectering van twee soortgelijke aanlegwerken in China, internationaal aangeduid als de Sufong Bridge en de Lu Yang Deep Water Harbour Bridge.

Reageer op dit artikel