nieuws

De Vries Robbé koopt panden in Schiedam

bouwbreed Premium

De Vries Robbé koopt panden in Schiedam

schiedam – Beursfonds De Vries Robbé heeft voor ruim 10 miljoen euro geïnvesteerd in Schiedams onroerend goed. Het zo goed als lege beursvehikel heeft winkelruimten, kantoren en monumentale panden gekocht. Tijdens een aandeelhoudersvergadering in maart bleek nog dat het beursfonds vrijwel platzak is. De Vries Robbé had nog maar 45 eurocent in kas, volgens directeur G. Toth. Het wilde daarom voor maximaal 6 miljoen euro aan vreemd vermogen aantrekken in de vorm van een converteerbare lening. ‘Dat is uit eindelijk prima gelukt, want ik heb dat geld zelf ingebracht’,aldus Toth. Voor De Vries Robbé was het van belang het eigen vermogen op te krikken om weer een officiële notering aan de effectenbeurs in Amsterdam te krijgen. Het fonds was eerder door het beursbestuur op het zogenoemde strafbankje geplaatst. Om daarvan af te komen, moet het eigen vermogen van het fonds hoger zijn dan 5 miljoen euro. Toth: ‘Financieel zijn we er nu uit. Alleen de papieren moeten nog worden afgewikkeld’.

Reageer op dit artikel