nieuws

Corporaties Brabant bundelen krachten

bouwbreed

Corporaties Brabant bundelen krachten

eindhoven – Woningbouwcorporatie Woningbelang uit Valkenswaard gaat samenwerken met twee andere Brabantse woningaanbieders. Op die manier hopen de corporaties op een betere onderhandelingspositie bij de ontwikkeling van nieuwbouw. De andere twee partijen in het samenwerkingsverband zijn corporatie Bergopwaarts uit Deurne en woningstichting Domein uit Eindhoven. Woonpartners uit Helmond trok zich uit de onderhandelingen terug. De drie overgebleven partijen richten een dochterbedrijf op waarin activiteiten zoals personeelsbeleid, projectontwikkeling en financiën worden gebundeld. Volgens een woordvoerder is de samenwerking hard nodig om een sterkere partij te worden in de regio. ‘De corporaties zijn financieel niet in staat nieuwe producten te ontwikkelen. Door dit samen te bekostigen kunnen toch ambities worden gehaald.’ Woningbelang benadrukt dat voorlopig geen sprake is van een fusie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels