nieuws

Bouwfonds krijgt uitbreiding niet rond

bouwbreed

Bouwfonds krijgt uitbreiding niet rond

nijkerk – Bouwfonds is al ruim anderhalf jaar bezig om de plannen voor uitbreiding van het eigen hoofdkantoor in Hoevelaken rond te krijgen. De gemeente Nijkerk, waaronder Hoevelaken valt, ligt dwars omdat ze bang is voor aantasting van het Hoevelakense Bos, waar Bouwfonds is gevestigd. Een groot aantal medewerkers van Bouwfonds is al geruime tijd ondergebracht in noodgebouwen. De afdeling hypotheken wordt wegens ruimtegebrek ondergebracht in een nieuw gebouw langs de A1 in Amersfoort. Om de 600 medewerkers van het hoofdkantoor te huisvesten ontwikkelde Bouwfonds een bouwplan waarbij op 15 hectare grond een campus komt met in totaal 25.000 vierkante meter nieuwe kantoorruimte. Het campusplan werd vorig jaar juni echter door de Nijkerkse gemeenteraad afgewezen, uit angst voor verlies van groene ruimte. Sindsdien neemt Nijkerk radiostilte in acht. Woordvoerders, de verantwoordelijk wethouder en ambtenaren willen niets zeggen over de voortgang van de discussie. Bouwfonds verwacht dit jaar helderheid te krijgen over de uitvoering van de nieuwbouwplannen.

Reageer op dit artikel