nieuws

Betere afspraken groen bij steden

bouwbreed Premium

Betere afspraken groen bij steden

den haag – Het Natuurplanbureau (NPB) constateert een gebrek aan groen rond de steden, omdat te lang onduidelijk blijft om gebieden een bouwbestemming krijgen. Het kabinet heeft deze constatering uit de Tweede natuurverkenning overgenomen en belooft betere afspraken met lagere overheden over groene zones langs de stadsranden. Het planbureau heeft ook geinventariseerd dat pas 77.000 hectare van de 267.000 hectare grond voor de Ecologische Hoofdstructuur is aangekocht. Inmiddels ligt wel 95 procent van de grenzen van deze toekomstige natuurgebieden vast in ruimtelijke plannen. Het kabinet deelt de zorg van het NPB dat er kwalitatief nog het een en ander moet gebeuren. Zo vindt het planbureau dat er een krachtiger ontsnippering nodig is. Grote natuurgebieden zijn nog niet voldoende met elkaar verbonden.

Reageer op dit artikel