nieuws

Bestemmingsplannen gaan op internet

bouwbreed Premium

zwolle – Als eerste provincie in Nederland gaan in Overijssel alle 26 gemeenten hun bestemmingsplannen digitaliseren en op internet zetten.

Gemeenten en provincie hebben dit donderdag in een convenant vastgelegd. Per gemeente gaat het om zo’n 35 plannen. Volgens een woordvoerster van de provincie duurt het tien jaar voor alle plannen in de provincie zijn geactualiseerd en gedigitaliseerd. ‘Het grote voordeel van het digitaliseren is dat iedereen op elk moment vanaf iedere lokatie een bestemmingsplan kan raadplegen. In veel gevallen hoeft men dus niet meer zelf naar het gemeentehuis. Ook voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven en makelaars is het een uitkomst om via internet snel even door een bestemmingsplan te scrollen’, weet de woordvoerster. Het oudste bestemmingsplan van Overijssel dateert uit 1926. Alle deelnemende gemeenten ontvangen van de provincie een subsidiebijdrage van 4500 euro. Verder is er 42.000 euro beschikbaar voor de gemeenten die het digitaliseren van de bestemmingsplannen het best uitvoeren.

Reageer op dit artikel