nieuws

Beste bedrijvenpark staat in Hengelo

bouwbreed Premium

hengelo – Een jury onder leiding van rijksbouwmeester Jo Coenen heeft Westermaat Campus in Hengelo uitgeroepen tot het beste nieuwe bedrijvenpark van Nederland.

Die uitverkiezing leverde de gemeente Hengelo en ontwikkelaar Amstelland een stimuleringspremie van 20.000 euro op van het ministerie van Economische Zaken. Amstelland en de gemeente sloten al in vroeg stadium een samenwerkingsovereenkomst, die er op neer kwam dat vanaf het begin alle voorzieningen compleet zijn. Infrastructuur, groen en waterpartijen zijn vanaf die dag in orde en op een hoog niveau. De inrichting van het bedrijvenpark, is verzorgd door architectenbureau Op ten Noort-Blijdenstein in Utrecht en geïnspireerd op het karakteristieke Twentse coulissenlandschap. Het park heeft een campus-achtige opzet. Erfafscheidingen zijn taboe en veel voorzieningen worden gedeeld. De gebruikers kopen gezamenlijk diensten in als bedrijfsfitness en kinderopvang. Gemeente en ontwikkelaar verwachten dat vooral kleinere higth-tech bedrijven zich zullen vestigen. De totale investering wordt geraamd op 200 miljoen euro. Op de 27 hectare grote campus is plek voor 150.000 vierkante meter bedrijfsgebouwen. De gronduitgifte is in februari begonnen.

Reageer op dit artikel