nieuws

Belgisch lasbedrijf moet loods afbreken

bouwbreed

Belgisch lasbedrijf moet loods afbreken

turnhout – De werkplaats van een lasbedrijf in het Belgische Meerhout moet worden afgebroken, heeft de rechter in Turnhout bepaald. In de loods werken negen mensen. De eigenaar, A. Harze, heeft de werkplaats gebouwd zonder vergunning en ook nog eens in een gebied met landbouwbestemming. Als de loods over een jaar nog niet is verdwenen, moet Harze een dwangsom van 351 euro per dag betalen. Harze had een aanvraag ingediend voor regularisatie, om het lasbedrijf toch uit te mogen oefenen. Volgens de rechter is het niet mogelijk een bedrijf in een gebouw dat zonder bouwvergunning is uitgevoerd, te regulariseren. Harze heeft in Meerhout ook een paardenstal gebouwd zonder vergunning. Die mag wel blijven staan.

Reageer op dit artikel