nieuws

Belegger WCM ontfermt zich over IVG Holding

bouwbreed

frankfurt – Beleggings- en vastgoedmaatschappij WCMuit Frankfurt heeft de meerderheid verworven in de IVG Holding te Bonn. De IVG is met een vastgoedbestand van ruim 3 miljard euro één van Europa’s grootste beursgenoteerde vastgoedmaatschappijen.

Samen met de Esser bouwer Hochtief geeft IVG leiding aan het consortium dat exclusief plannen uitwerkt voor de bouw van de nieuwe internationale luchthaven van Berlijn. WCM heeft zijn belang in IVG verhoogd tot 50,8 procent van het stemrecht via beleggingsmaatschappij Sirius uit Wackerow. Vorig jaar zette WCM de opmars in door het belang in Sirius – voor 49,99 procent eigenaar van IVG – op te voeren van 45 tot 87 procent. Begin 2002 gaf de onderneming te kennen feitelijk al bij de Bonner maatschappij het roer in handen te hebben. Doorrekening van de eigendomsverhouding dwong WCM tot een ad-hoc melding over het meerderheidsbezit. Kernactiviteit van IVG is bestandmanagement en projectontwikkeling in de economisch sterke Europese stedelijke centra. WCM slaagde vorig jaar zijn winst op de operationele activiteiten met 180 procent te verhogen tot 430 miljoen euro. Definitieve cijfers worden later deze maand prijsgegeven. Tot de grote wapenfeiten van WCM in 2001 behoort dat de Duisburger dochtermaatschappij Klöckner-Werke afgelopen jaar het foliesegment aan een beleggingsmaatschappij verkocht. Tot de folietak behoren veertien producerende ondernemingen, waaronder in Nederland. In het segment woonvastgoed voerde WCM zijn inbreng bij dochter RSE op van 71,6 tot 99,7 procent. Het beursgenoteerd fonds beheert 30.000 woningen. In totaal heeft het WCM-concern 54.000 woningen in beheer.

Reageer op dit artikel