nieuws

Assen presenteert plannen woonbuurt

bouwbreed Premium

Assen presenteert plannen woonbuurt

assen – De gemeente Assen presenteert plannen voor de bouw van een woonbuurt met de naam Kloosterhoven. Zij telt 350 koop- en huurwoningen waarvan een groot deel wordt gegroepeerd rondom een groene hof. De bouw begint dit najaar. Kloosterhoven is de zevende buurt van de nieuwbouwwijk Kloosterveen. Het gaat om een klein aantal vrijstaande en patiowoningen. Verder telt de buurt twintig twee-onder-één-kap woningen, ruim 260 rijtjeswoningen en circa vijftig appartementen. Bijna de helft van de huizen bestaat uit huurwoningen, deels eengezins en deels voor senioren. Ook komen er woningen voor gehandicapten. Onderdeel van het plan vormen twee kleine appartementencomplexen die deels in het water staan.

Reageer op dit artikel