nieuws

Amsterdam bouwt voor leegstand

bouwbreed Premium

Amsterdam bouwt voor leegstand

amsterdam – De Amsterdamse kantorenmarkt krijgt te maken met forse leegstand, zo blijkt uit de gemeentelijke nota Amsterdamse Kantorenmarkt. Begin dit jaar bedroeg de leegstand 7 procent. De gemeente verwacht dat in de loop van dit jaar de leegstand verder zal oplopen. Twee jaar geleden stond slechts 2 procent van de kantoorruimte te huur. Door een teruglopende economie kampt de stad inmiddels met een afnemende vraag. Bovendien worden in hoog tempo nieuwe kantoren opgeleverd. Dit jaar groeit het totale kantoorvolume binnen de gemeentegrenzen met ruim 8 procent. Van de bijna 500.000 vierkante meter nieuwe kantoren zal ruim 350.000 vierkante meter in de eerste helft van 2002 gereed komen. Terwijl er volgens de gemeente hooguit een behoefte is aan 150.000 vierkante meter nieuwbouw. De leegstand heeft nog nauwelijks gevolgen voor de prijs. Gemiddeld steeg de huurprijs met 2 procent tot 205 euro per meter per jaar.

Reageer op dit artikel