nieuws

Zwaar gehavend viaduct bij Hoogkerk aanbesteed

bouwbreed Premium

groningen – De reparatie van het zwaar gehavende viaduct over de A7 bij het Groningse Hoogkerk zal volgende maand worden aanbesteed.

Dat heeft Rijkswaterstaat bekendgemaakt. Het viaduct werd in augustus 2000 door brand verwoest, nadat een wagen met stro precies onder het viaduct in brand vloog. Met name de overspanning van een deel van de in totaal 44 voorgespannen liggers is door de extreme hitte van de brand aangetast. De ijzeren wapening kwam hierdoor bloot te liggen, waardoor de hele constructie moest worden gestut. Rijkswaterstaat streeft ernaar rond mei met de opknapwerkzaamheden te beginnen. Niet alleen worden de beschadigde betonliggers vervangen, ook wordt de onder de A7 gesitueerde fietstunnel weer in oude glorie hersteld. De werkzaamheden aan het zwaar beschadigde viaduct lijken op het eerste oog eenvoudiger dan ze zijn. De beschadigde voorgespannen betonnen liggers kunnen alleen worden vervangen als eerst de op losse landhoofden rustende betonplaten van de deklaag worden verwijderd. Rijkswaterstaat wil de opknapbeurt uiterlijk in eind september geklaard hebben. Dan begint de jaarlijkse suikerbietencampagne, met alle zware verkeer van dien.

Reageer op dit artikel