nieuws

VROM gaat alle motels bezoeken

bouwbreed Premium

VROM gaat alle motels bezoeken

den haag – De inspecteurs van VROMgaan langs bij gemeenten en alle Van der Valk-vestigingen om te controleren of de bouwvergunningen in orde zijn en aan milieuregels is voldaan. Daarnaast spitten ze alle dossiers door van de gemeenten die een Van der Valk-vestiging hebben. Zij doen dat vanuit hun rol als ‘tweedelijnstoezichthouder’. Dat wil zeggen dat ze toezien op de opzet en uitvoering van regelgeving door provincies, gemeenten en waterschappen. Daarbij gaat het om wet- en regelgeving van VROM. Voorbeelden zijn bouwregelgeving en toezicht op gemeentelijk en provinciaal milieubeleid. Het uitoefenen van deze taken bestond in het verleden nog uit veel papieren en opgestuurde vragenlijsten. De laatste jaren is handhaving een prioriteit en gaan de inspecteurs meestal langs bij de te onderzoeken instanties.

Reageer op dit artikel