nieuws

VNO/NCW smeekt Kamer om Noorden niet ‘op slot’ te doen

bouwbreed

den haag – Werkgeversorganisatie VNO-NCW probeert op de valreep de Tweede Kamer te bewegen alsnog economische groei toe te staan in het Waddengebied.

De ondernemers schermen met het verlies van duizenden arbeidsplaatsen en de vernietiging van honderden miljoenen euro’s aan al gedane investeringen. ‘Als de Tweede Kamer dinsdag instemt met de ruimtelijke plannen voor de Waddenzee, gaat Noord-Nederland economisch op slot’, aldus VNO-NCW. De organisatie waarschuwt dat het verlies van arbeidsplaatsen in het noorden zeer hard aan zal komen omdat de regio meer dan elders een tekort heeft aan investeringen uit de marktsector. ‘Kamerleden van alle partijen laten zich eenzijdig leiden door groene en romantische vergezichten. Het Noorden is geen achtertuin van Nederland met de status van een kaasstolp. Het is zonder precedent dat de Tweede Kamer zo ondubbelzinnig de economische ontwikkeling blokkeert.’ Als de Tweede Kamer de motie Witteveen (PvdA) steunt, wordt gaswinning in het Waddengebied onmogelijk. Ook verschijnen geen windmolens op de Afsluitdijk en wordt afgezien van een nieuw vliegveld voor de marineluchtvaar ten zuidoosten van Den Helder.

Reageer op dit artikel