nieuws

Uittocht bedrijven helpt Econosto aan positief resultaat

bouwbreed

rotterdam – Econosto heeft vorig jaar een positief resultaat geboekt van 8,6 miljoen euro. De winst komt voor driekwart uit de verkoop van bedrijfsonderdelen. De omzet daalde licht tot 381 miljoen euro.

De belangrijkste reorganisatie betrof in 2001 de sluiting van Hofland Deltaflex, producent van verpakkingen in Rotterdam Botlek. Het overgrote deel van de activiteiten is overbracht naar Tsjechië. Een klein gedeelte van de op directe service gerichte productie blijft bij Econosto. Dochterbedrijf Malbranque werd ingrijpend gereorganiseerd. Met de Franse vakbonden is overeenstemming bereikt over het ontslag van nog eens 38 van de 176 medewerkers. Afgelopen boekjaar gingen Agpo en het meerderheidsbelang in Agpo/Techem Meettechniek van de hand. Ook de Belgische bedrijven CSE, Econfer en Enertech werden verkocht, evenals de Duitse firma Rapido Wärmetechnik. De uittocht heeft zich voortgezet met Van der Beyl, Zen Solar, Inteco en de Technische Handelsmaatschappij Inatherm. In de loop van dit jaar trekt Econosto de handen af van J.E. Stork Ventilatoren, Recair (België) en Ph. Van Vugt. Tevens zal de Koninklijke Verhulst Luchtbehandeling in de verkoop worden gezet. Volgens de directie van Econosto is voor de betrokken bedrijven een warme – vooral buitenlandse – belangstelling.

Reageer op dit artikel