nieuws

Trein stopt pas in 2004 in Leidsche Rijn

bouwbreed

den haag – Pas vanaf 1 januari 2004 zullen treinen stoppen bij de Vinex-locatie Leidsche Rijn bij Utrecht, ook al kan het tijdelijke station veel eerder klaar zijn.

Minister Netelenbos (verkeer) is niet van plan noodgrepen toe te passen om treinen toch eerder te laten stoppen. ‘Ik ga niet over de dienstregeling van de NS.’ Dat bleek gisteren uit haar antwoord op vragen van GroenLinks-kamerlid Van der Steenhoven. De spoorwegen hebben onlangs het spoorboekje voor 2003 vastgesteld en daarin nog geen rekening gehouden met een stop bij de grootste woningbouwlocatie van Nederland. December vorig jaar heeft het ministerie de opdracht verstrekt om een tijdelijk station te bouwen. Het lijkt erop dat Railinfrabeheer daar nu geen grote haast mee zal maken, omdat het station niet eerder dan 2004 in gebruik zal worden genomen. Netelenbos maakt zich daar geen zorgen over, maar beloofde de Tweede Kamer nog eens met de Spoorwegen te gaan praten of eerdere stops mogelijk zijn. Volgens haar is het een kwestie van enkele maanden. Ze liet echter doorschemeren niet al te optimistisch te zijn over de uitkomst. Een spoorverdubbeling bij Leidsche Rijn, waardoor de intercity geen last meer heeft van de stoptreinen, staat pas in 2007 gepland. Pas dan zal ook een begin worden gemaakt met de bouw van een definitief station.

Reageer op dit artikel